Studio Light Joy! Crafts
Marianne Design Nellie Snellen

Over Hobby & Bloem

Duizenden productenHobby & Bloem in Vriescheloo is een ongedachte winkel op een ongedachte plaats en met een ongedacht succes. Velen weten namelijk inmiddels de weg te vinden naar onze rijk gesorteerde hobbyshop. Duizenden producten, van wol tot papier en in vele maten en kleuren kunt u in onze winkel vinden. Daarbij staat er altijd een kopje koffie of thee klaar voor onze bezoekers en niet te vergeten de uiterst vriendelijke benadering van eigenaresse Tineke Starink en anderen. Zij zijn altijd bereid tot nadere uitleg of assistentie.

 

Uit de hand gelopen hobby …

Het begin van Hobby & Bloem zou je kunnen betitelen als een uit de hand gelopen bloemenhobby. De geschiedenis van Hobby & Bloem is er dan ook één van een pionier en het begon op kleine schaal zo: Tineke Starink kweekte met een vriendin bloemen in de tuin. Die bloemen werden verkocht aan de deur in een zinken emmer, later werd een bakfiets gekocht deze stond in de tuin, geldbakje ernaast. In 1997 werd de schuur naast het huis gebouwd en deze stond propvol met bloemisterij-artikelen.
In 2003 is de omslag gekomen en werden de eerste hobbyspullen aangeschaft.
Sindsdien is de grote verandering tot stand gekomen, de bloemen/planten waren te arbeidsintensief.  In 2009 werd besloten helemaal naar “hobby” over te gaan, maar in de naam “Hobby & Bloem is de “bloem” dus wel gebleven.

 

 

Rijk gesorteerd

Nu kan de winkel zich qua sortering meten met elke andere hobbywinkel in Nederland. Om een beetje een idee te geven: wij hebben een kapitale voorraad aan 3 D vellen en een ongekende voorraad stickers.
Verder heel veel verschillende soorten snijmallen, ponsen, hobbyboeken, Papicolor papier, allerlei soorten papier voor uw hobby kaartenmaken of scrapbookhobby, pergamano, prachtige garens voor brei- en haakwerk, sokkenwol, ergonomische haaknaalden, brei- en haakboeken,  acryl stempels en stempelbenodigdheden, viltlapjes, kralen  enz.

De meeste klanten, die voor de eerste keer komen, weten niet wat ze zien en zijn dan ook perplex. “Dit hadden we niet verwacht”, is dan meestal de opmerking die wij horen. Veel klanten komen nu ook van verder weg, omdat wij vaak goedkoper zijn.

 

Print Friendly, PDF & Email